Peste 12.000 de orădeni au de-acum o soluţie la îndemână pentru colectarea separată a sticlelor şi a borcanelor. Într-un program pilot, Primăria şi RER Vest au dotat 126 de asociaţii de proprietari din oraş cu pubele verzi, anume pentru colectarea acestor deşeuri.

Recipientele verzi vor fi golite de autospecialele RER cu utilaje diferite decât cele care colectează resturile menajere sau pe cele reciclabile. De altfel, tocmai pentru că cioburile de sticlă ar putea răni muncitorii din salubritate, ele nu trebuie aruncate laolaltă cu fracţia uscată (PET-uri, cartoane, doze de aluminiu, folii din plastic, etc.), ci doar în pubele sau containere separate.

Dacă cele 126 de asociaţii vor fi receptive la soluţia propusă de municipalitate şi operatorul de salubritate, pubele de acest gen vor fi amplasate în apropierea tuturor blocurilor din oraş.

Până atunci, orădenii pot să arunce sticlele la centrele de colectare separată de pe străzile Uzinelor şi Thurzo Sandor sau în cele 11 platforme modulare amplasate de Primărie în cvartalele de blocuri din oraş.