În cadrul "Punem preţ pe plastic", un program naţional destinat includerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire şi reciclare, lansat în luna iulie a acestui an, Carrefour a introdus în hipermarketul Oradea Lotus "Plata cu PET-ul". Astfel, clienţii pot cumpăra fructe şi legume cu PET-uri, între 25 octombrie şi 3 noiembrie. Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă.

Prin Plata cu PET-ul, Carrefour transformă PET-ul în monedă şi încurajează un comportament responsabil. Primul magazin din reţea unde a fost posibilă Plata cu PET-ul a fost Carrefour Băneasa (Bucureşti) unde, timp de aproape 3 săptămâni, am colectat peste 7.5 tone de PET-uri, iar cei 3.000 de oameni care au vizitat standul au primit la schimb peste două tone de fructe şi legume provenite de la producători locali.

Datorită acestui succes, am decis extinderea iniţiativei "Plata cu PET-ul" inclusiv în oraşul dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, tot ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, am lansat Duminica Verde şi le propunem românilor o nouă tradiţie în zilele de duminică: un consum responsabil de resurse, prin introducerea de noi produse prietenoase cu mediul, eliminarea produselor de plastic, campanii educaţionale sau promoţii dedicate în magazine, care să sprijine clienţii în dobândirea de obiceiuri mai bune.

Odată cu acest program, Carrefour a introdus punga 100% biodegradabilă la raioanele fructe-legume, măcelărie, peşte, mezeluri, produse congelate vrac şi mâncare pentru animale vrac, reducând astfel un consum de aproape 6 milioane de pungi pe lună.

În plus, din 1 noiembrie, consumatorii vor putea preda la Carrefour şi uleiul de gătit folosit, iar la fiecare 3 litri de ulei folosit, vor primi în schimb 1 litru de ulei proaspăt. E timpul, aşadar, să trecem la obiceiuri mai bune!

Felician Cardoş
Manager Mediu
Carrefour România