Eşti orădean, locuieşti la bloc şi respecţi regulile sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, aruncând deşeurile menajere separat de cele care pot fi reciclate? Dacă da, ai putea să aduci un premiu asociaţiei în care locuieşti!

RER Ecologic Service caută blocurile unde se colectează corect deşeurile reciclabile în cadrul unei campanii care mai durează două săptămâni şi la finalul căreia cele mai responsabile 50 de asociaţii vor fi premiate.

Deşeuri monitorizate

Concursul organizat de RER Ecologic Service are un principiu cât se poate de simplu: se caută asociaţiile de proprietari care aruncă cele mai "curate" deşeuri reciclabile, adică cele neamestecate cu deşeuri menajere. Între 1 aprilie şi 30 iunie, angajaţii operatorului de salubritate şi cei ai Eco Bihor, firma care administrează staţia de sortare a deşeurilor, analizează atent, la fiecare colectare, deşeurile din containerele galbene ale asociaţiilor de proprietari.

Echipele vor consemna dacă fracţia uscată este sau nu conformă, adică dacă printre deşeurile reciclabile - PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu, sticle - se află sau nu şi deşeuri menajere, care le compromit. Important este că nu contează cantitatea de deşeuri aruncate, ci doar calitatea acestora.

Premii pentru norocoşi

Toate asociaţiile de proprietari care au dovedit că ştiu şi că respectă principiile colectării corecte a deşeurilor vor fi trecute pe o listă, iar din rândul lor vor fi trase la sorţi cele 50 de câştigătoare ale concursului.

25 de asociaţii vor fi recompensate cu câte un set de unelte pentru grădinărit, compuse din greblă, foarfecă manuală pentru tunderea gardului viu, foarfecă pentru tunderea lăstarilor, o cazma, o sapă, mănuşi de protecţie, o mătură de nuiele, o lopată metalică şi o pompă de stropit cu o capacitate de 4 litri.

Alte 25 de asociaţii vor primi câte un set de unelte pentru curăţenie, care cuprinde o găleată cu mop, mătură şi făraş, racletă şi soluţie pentru curăţarea geamurilor, soluţie ecologică parfumată pentru spălarea pardoselilor, lavete umede, burete abraziv şi mănuşi.

Bineînţeles, laolaltă cu premiile, locatarii din aceste asociaţii vor câştiga şi reputaţia de eco-cetăţeni, care înţeleg că recuperarea deşeurilor reciclabile nu este doar un moft al autorităţilor, ci o obligaţie.