După ce astă-primăvară a fost împrejmuită pe latura nordică cu un gard kitschos şi fără autorizaţie de construcţie, la Mănăstirea Sfintei Cruci continuă şantierul. Zilele trecute, pe faţada dinspre strada Făcliei au fost montate schele, semn că muncitorii se pregătesc să repare stricăciunile apărute în pereţi şi să-i zugrăvească.

Numai că, aşa cum a ignorat rigorile urbanistice când a ridicat gardul, stareţa maica Mina nu se împotmoleşte nici de autorizarea lucrărilor la faţadă, dovadă că mănăstirea încă n-a primit autorizaţie din partea Instituţiei Arhitectului Şef.

Ce-i drept, la începutul lunii august a cerut un certificat de urbanism pentru a executa finisaje exterioare şi zugrăveli, dar actul nu înseamnă defel că şantierul poate începe, ci doar informează proprietarul despre documentele necesare.

Adevărul e că, la cât de blândă a fost Primăria cu călugăriţele în primăvară, când le-a amendat cu simbolica sumă de 3.000 lei pentru gardul construit ilegal, fără să le oprească şantierul, nu-i deloc de mirare că acestea n-au căpătat respect faţă de lege. Până la urmă, dacă oricum li se face voia, de ce s-ar sinchisi să umble după acte, ca muritorii de rând?