Operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, aminteşte asociaţiilor de proprietari din municipiu că pot primi în folosinţă gratuită recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor, dacă încă nu le au.

În prezent, în Oradea singurele asociaţii de proprietari care nu au pubele pentru colectarea diferenţiată a deşeurilor, adică separat a celor menajere de cele reciclabile, sunt cele din blocurile cu mai mult de patru etaje, care mai au încă ghene de gunoi. Asta presupune că locatarii aruncă deşeurile pe o tubulatură ce străbate blocul pe verticală, iar toate gunoaiele se strâng laolaltă la parterul blocului.

Asociaţiile care s-au hotărât să renunţe la ghene trebuie să facă o cerere scrisă către RER Ecologic Service şi vor primi recipiente pentru colectarea selectivă. Acestea sunt oferite de operator în folosinţă gratuită.

Pentru reuşita sistemului de colectare selectivă în Oradea, asociaţiile de proprietari care încă mai au funcţionale ghenele de gunoi, trebuie să renunţe la acestea, pentru că sistemul învechit nu le permite orădenilor să arunce separat deşeurile.