Marți, de la ora 19, Filarmonica de Stat Oradea îi așteaptă pe melomani cu un recital de lieduri, ce le are ca protagoniste pe pianista Camelia Andone și pe mezzosoprana Ramona Bolojan, profesoară la KreativMusikforum din München.

Cei prezenți vor putea audia lucrări de Robert Schumann: Cinci cântece după poeziile reginei Maria Stuart, op. 135 (Abschied von Frankreich, Nach der Geburt ihres Sohnes, An die Königin Elisabeth, Abschied von der Welt, Gebet), Dragostea și viața unei femei, op.42 (Seit ich ihn gesehen, Er, der Herrlichste von allen, Ich kann’s nicht, Du Ring an meinem Finger, Helft mir, ihr Schwestern, Süsser Freund, du blickest, An meinem Herzen, Nun hast du mir der ersten Schmerz getan), George Enescu – Patru melodii pe versuri de Fernand Gregh op. 19 (Pluie, Le silence musicien, L’ombre est bleue, De la flûte au cor).

„Liedul este un gen cameral pentru voce și pian, care de obicei acordă roluri egale solistului și pianistului. Liedul este, probabil, cel mai interiorizat gen vocal, emoția destăinuită fiind de o intensitate greu de cuprins. Cu o putere de exprimare incomensurabilă, liedul este unul dintre cele mai iubite genuri abordate de soliștii vocali”, au transmis comunicatorii Filarmonicii Oradea.

Accesul la recitalul de marți este gratuit pe bază de invitație emisă la casieria Filarmonicii de Stat Oradea pentru elevi, studenți, precum și pentru persoanele care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul stagiunii actuale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!