Pentru a marca Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită duminică, pe 15 ianuarie, Muzeul memorial "Aurel Lazăr" va găzdui două zile mai târziu - marţi, în 17 ianuarie - un recital de vioară. Intrarea la eveniment este liberă.

Recitalul va începe la ora 17, iar artistul invitat este violonistul Lucian Maliţa. În program vor fi balade, romanţe româneşti şi lucrări din muzica clasică.

Artistul orădean Lucian Maliţa şi-a început cariera de muzician la Şcoala de muzică din Oradea. A continuat apoi, din clasa a V-a, la Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti şi la Liceul de Muzică nr. 2 din acelaşi oraş. Anii studenţiei i-a petrecut la Conservatorul "Ciprian Porumbescu".

„Cariera violonistului a cunoscut două direcţii, cea profesorală, care s-a petrecut la Şcoala de Arte "Francisc Hubic", şi cea de artist instrumentist în cadrul Filarmonicii de Stat Oradea. Pe lângă studiile de lungă durată, acesta a participat la cursul de specializare la Siena (Italia), cu violonistul Leonid Kogan, educaţia şi experienţa sa fiind apreciate în turneele artistice din Italia, Ungaria, Austria, Elveţia, Slovacia, Brazilia şi Taiwan", se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, în subordinea căruia funcționează Muzeul "Aurel Lazăr".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!