Iulia Toma la pian și Filip Papa la violoncel oferă un recital cameral plin de „Delicatețe și patos”, marți, ora 19, în sala de concerte „Enescu - Bartók” a Filarmonicii Oradea.

Programul cuprinde lucrări de S. Rachmaninov: Vocalise - scrisă ca un lied pentru voce înaltă, dar care este înlocuită de către violoncel -, Preludiu și dans oriental - cu o temă orientală bine pronunțată, cu bogăție ritmică și intonațională -, Elegie pentru violoncel și pian – de o delicatețe neașteptată și fluiditate, captivantă și totodată eliberatoare - și Sonata în sol minor, op.19, ce a avut premiera în 1901, la Moscova.

„Recitalul este intitulat „Delicatețe și patos”, ceea ce ne duce deja cu gândul la sentimente intense, la iubire sinceră, delicată, dar și umplută de pasiune. Pe de-o parte își dezvăluie sentimentele timid, cu delcatețe, pe de alta, iubirea se exteriorizează prin pasiunea care arde înăuntrul ei. Aceste caracteristici reies din muzica puternică, dar și sensibilă a lui Serghei Rahmaninov”, transmite Filarmonica de Stat Oradea.

Iulia Toma este pianistă și medic rezident, precum și lector universitar la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara și a fost distinsă cu premii importante.

Filip Papa s-a născut la Timișoara, a studiat pianul și violoncelul, este membru al Cvartetului „Ad libitum” și susține o carieră de solist concertist, fiind prezent pe marile scene din România și din străinătate.

Intrarea este liberă pentru elevi și studenți, precum și pentru cei care au achiziționat un pachet de bilete pentru stagiunea actuală. Pentru ceilalți doritori, bilete se pot achiziționa aici, la prețul de 21 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!