Trioul format din soliștii Rafael Butaru și Andrada Ciupeiu, la vioară și Cristiana Mihart, la pian îi așteaptă pe melomani la Filarmonica Oradea, marți, de la ora 19, la un concert de cameră ce cuprinde în program: Sonata nr. 5 pentru 2 viori de J.M. Leclair, Grand Sonata nr. 3 de Ch. de Bériot, Sonata pentru 2 viori si pian op.15 de Darius Milhaud, 5 Piese pentru 2 viori si pian de Dmitri Șostakovici, Divertimento pentru 2 viori si pian de Igor Frolov și Salut d’amour de Edward Elgar.

„Repertoriul propus de aceștia este cât se poate de complex. Este vorba despre o călătorie ce cuprinde 300 de ani de muzică: De la Jean-Marie Leclair, din prima jumătate a secolului XVIII și până la Igor Frolov, care s-a stins din viață în urmă cu un deceniu. Mai mult, se îmbină muzica unor popoare diferite, a unor compozitori proveniți din țări ce se diferențiază capital una față de cealaltă: Franța cu Leclair, Bériot și Milhaud, Rusia cu Șostakovici și Frolov și Anglia cu Elgar. Muzica este, probabil, unica artă ce poate aduce împreună epoci și culturi atât de diferite și îndepărtate”, transmit reprezentanții instituției orădene.

Rafael Butaru este concertmaestrul Filarmonicii „George Enescu” București, precum și al Operei Naționale București. De-a lungul carierei sale a interpretat alături de artiști cunoscuți, a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a participat la cursuri de măiestrie în centre muzicale importante. Totodată este membru al ansamblurilor camerale „Romanian Chamber Orchestra” și „I Ludici”.

Andrada Ciupeiu este lector universitar dr. al Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea, artist instrumentist al Filarmonicii Oradea, fondator și președinte al Asociației culturale Aesthete, membru al Fundației „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.

Cristiana Mihart a absolvit studiile de pian la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București și Universitatea Națională de Muzică din București, precum și la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles. A excelat la concursuri internaționale, a susținut concerte în locații inedite, dar și pe scenele Filarmonicilor din România și străinătate.

La Recitalul Trio de marți seară, accesul este gratuit pentru elevi, studenți și persoanele care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul stagiunii 2023-2024, pe bază de invitație emisă de casieria Filarmonicii de Stat Oradea. Tot de acolo se pot cumpăra biletele, dar și pe platforma bilete.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!