Conducerea Federaţiei Română de Tenis a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008.

"În urma verificărilor efectuate asupra actelor contabile din perioada 2001-2008, Federaţia Română de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. În acest sens, astăzi, 01.02.2012, Federaţia Română de Tenis a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie", se menţionează într-un comunicat al FRT, fără a oferi alte amănunte.

În perioada 2001-2008 la conducerea Federaţiei Române de Tenis s-a aflat Ilie Năstase. Acesta a demisionat din funcţia de preşedinte la 12 februarie 2008, după declanşarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franţa. Atunci, presa centrală a scris că federaţia ar fi "umflat" cheltuielile de organizare a întâlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

De la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Năstase s-a aflat într-un conflict permanent cu actualul preşedinte Ruxandra Dragomir.

De altfel, tenismenul spune că Dragomir l-a reclamat la DNA doar pentru a-şi face publicitate pe seama lui, transmiţându-i totodată să ţină "ciocul mic". Evident, el a negat toate acuzele aduse.

Totuşi, Năstase, la o întâlnire cu jurnaliştii Antenei 3, şi-a ieşit din fire. Reporterii îl aşteptau pe aeroport, când el s-a întors din Franţa, pentru a merge la DNA, iar Ilie Năstase i-a înjurat şi agresat. ""Băi! Pleacă mă de aici! Dă-te la o parte! Vrei să îţi dau una? Tu eşti prost mă? Băi, tu eşti prost? Vrei să te iau la bătaie? Băi tâmpitule, pleacă mă dracu de aici!", i-a spus tenismenul unui cameraman. Întrebat de reporteriţă de ce s-a supărat aşa, Năstase i-a răspuns: "Mă supăr că esti proastă, de aia!".