Pandemia de Covid-19 își arată tot mai tare colții. În Bihor s-a înregistrat un nou record, alarmant, de infectări.

În ultimele 24 de ore, încă 85 de bihoreni au fost descoperiți ca fiind purtători ai virusului SARS-CoV-2, numărul total al diagnosticaților din județ ajungând astfel la 1884, după cum arată datele transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică, cu o întârziere de o jumătate de oră.

GCS menționează că în județ sunt și persoane decedate, fără să precizeze, însă, numărul acestora. BIHOREANUL a aflat că este vorba despre două persoane, un bărbat de 46 ani din Oşorhei şi unul de 81 ani din Dobreşti, despre care sursele ziarului nu au putut să ofere, deocamdată, detalii cu privire la comorbidități. Astfel, bilanțul deceselor din județ se ridică la 51. 

Pe de altă parte, mai arată sursele citate, în laboratoarele celor două spitale din județ s-au făcut în total 578 de teste până joi dimineață, iar între cei 85 de bihoreni nou diagnosticați se numără și 6 angajați ai Spitalului Județean (dintre care 3 ai UPU-SMURD), câte 3 pacienți ai spitalelor municipale Salonta și Beiuș, un angajat de la Spitalul Municipal din Oradea și unul de la Spitalul Militar din Oradea. De asemenea, se numără și doi angajați ai companiei Plexus. 

În total, la Spitalul Municipal din Oradea sunt internate 445 de persoane, iar 14 pacienți sunt în secții de Anestezie - Terapie Intensivă.

Astfel numărul cazurilor active din Bihor se apropie de 1.000, ajungând joi la 952! 

Noile persoane diagnosticate cu Covid-19 provin din Oradea, Tulca, Pocola, Ineu, Sârbi, Sânmartin, Valea lui Mihai, Cefa, Popești, Diosig, Aleșd, Criștioru de Jos, Săcădat, Drăgești, Oșorhei, Tinca, Săcueni, Brusturi, Șuncuiuș, Pomezeu, Tărcaia, Ștei, Gepiu și Nucet!

Dat fiind numărul mare de cazuri, nu este exclus ca unele localități să fie plasate în carantină.

Precedentul record la nivel de județ s-a înregistrat pe 13 august, 66 de cazuri.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.346 de noi cazuri de Covid-19, bilanțul infectărilor ajungând la 74.963, potrivit datelor publicate joi de Grupul de comunicare strategică. De asemenea, încă 48 de români au decedat (31 bărbați și 17 femei). „46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar doi pacienți decedați nu au prezentat comorbidități”, mai arată GCS.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.591.015 de teste. Dintre acestea 24.323 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.