Un nou record de cazuri de Covid-19 a fost anunţat, miercuri, la nivel naţional, unde, în ultimele 24 de ore au fost anunţate încă 1713 îmbolnăviri. La nivelul judeţului, au fost depistaţi încă 54 de infectaţi, după cum arată datele transmise de Grupul de Comunicare Strategică. 

Astfel, cumulat, numărul persoanelor diagnosticate în judeţ a ajuns la 3097 de la începutul pandemiei.

Bihorul se află şi între judeţele în care s-au înregistrat decese, fiind vorba despre trei pacienți, după cum au menţionat sursele BIHOREANULUI. Astfel, numărul deceselor în rândul bihorenilor cu Covid ajunge la 113.

Între noii diagnosticați se numără inclusiv angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Spitalului Județean, dar și ai secțiilor de Pneumologie și Kinetoterapie de la Spitalul Municipal Oradea.

Noile cazuri au domiciliul în localitățile: Oradea, Salonta, Aleșd, Șuncuiuș, Biharia, Diosig, Saca (Budureasa), Copăcel, Beiuș, Dumbrava, Girișu de Criș, Valea lui Mihai, Șimian, Boianu Mare, Păgaia (Boianu Mare), Marghita, Petreu, Borod, Brusturi, Sarbi, dar și în alte județe.

În ultimele 24 de ore au fost declarate şi 67 de persoane vindecate, numărul acestora ajungând la 2214. 

Numărul cazurilor active este, miercuri, de 773.

Pe de altă parte, cele 1713 cazuri noi depistate la nivelul întregii țări este un record absolut, după cel din 27 august cu 1504 infectări. Saltul este destul de mare, după mai multe săptămâni de relativă stabilizare a epidemiei la un platou de 1200-1300 cazuri zilnice. De asemenea, 49 de români au decedat.

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).