Pandemia de Covid-19 ia tot mai mare amploare în ţară, inclusiv în judeţul Bihor. Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un record de cazuri noi la nivel naţional, 4.848, dintre acestea 126 de cazuri fiind diagnosticate în Bihor, ceea ce reprezintă, la rându-i, un record de îmbolnăviri depistate într-o singură zi în judeţul nostru.

Din mai tot judeţul

Recordul precedent la nivel de judeţ, de 116 cazuri, a fost înregistrat pe 17 octombrie. Numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul pandemiei a urcat, miercuri, la 4.897 în Bihor. 

Noile cazuri provin din Oradea, Aleşd, Bratca, Lugaşu de Jos, Abrămuţ, Borod, Săcădat, Bunteşti, Girişu de Criş, Salonta, Nojorid, Sântandrei, Sânmartin, Hidişelu de Sus, Toboliu, Nojorid, Câmpani, Căbeşti, Balc, Vadu Crişului, Copăcel, Tileagd, Drăgăneşti, Abram, Suplacu de Barcău, Săcuieni, Marghita, Diosig, Olcea, arată sursele BIHOREANULUI. De asemenea, câteva dintre ele au fost descoperite la persoane care se află în Bihor, dar au domiciliul în alte judeţe sau ţări. 

Acestea au fost diagnosticate în urma prelucrării a 592 de teste la Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, ambele din Oradea, respectiv Spitalul din Marghita. Asta înseamnă că procentul de pozitivare a fost de 21,2%. 

Din fericire, de marţi până miercuri nu s-au înregistrat noi decese pe fondul infecţiei cu Covid-19 la pacienţi din Bihor, bilanţul de la debutul pandemiei fiind de 175.

140 de vindecaţi

Pe de altă parte, de marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa au fost declarate vindecate nu mai puţin de 140 de persoane, numărul total al acestora urcând la 3597, potrivit unei informări transmise miercuri de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor. Astfel, numărul cazurilor active în Bihor este de 1139. 

Potrivit aceleiaşi surse, în spitalele din judeţ sunt internate 304 persoane confirmate cu virusul Sars-Cov-2, ceilalţi bihoreni infectaţi fiind în izolare la domiciliu. 

Prefectura mai transmite că, în intervalul 20 octombrie, ora 08 – 21 octombrie, ora 08, structurile teritoriale M.A.I. au acționat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. "Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1126 de persoane carantinate și 512 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 161 societăți comerciale și 78  mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 105 de sancțiuni contravenționale, din care 17 cu avertisment scris și 88 cu amenzi în valoare de 23.750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", se arată în comunicat.

Cele mai multe teste

La nivel naţional, numărul record de cazuri, de 4.848, a fost înregistrat după prelucrarea celui mai mare număr de teste prelucrate într-o singură zi până acum: 37.025. 

Din păcate, la nivel naţional au fost înregistrate 69 de decese în ultima zi (44 bărbaţi şi 25 de femei), numărul total al victimelor Covid-19 urcând la 6.065. Dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, 4 nu aveau comorbidităţi.