Bihorenii şomeri sau care îşi doresc să-şi schimbe locul de muncă ar trebui să verifice săptămâna aceasta listele afişate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Nu mai puţin de 653 de locuri de muncă vacante sunt promovate de Agenţie, în urma comunicărilor transmise de angajatorii bihoreni. Din totalul locurilor de muncă vacante, 560 sunt în Oradea.

Cele mai multe din cele 653 de job-uri, 358 la număr, sunt pentru bihorenii cu studii medii sau absolvenţi de şcoli profesionale. De pildă, se caută agenţi comerciali, casieri, bucătari, barmani, cameriste, dar şi angajaţi pentru diferite faze în fabricile de confecţii sau încălţăminte. De asemenea, mai sunt 165 de locuri de muncă pentru necalificaţi, în timp ce pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile 37 de posturi.

"Este un număr record de locuri vacante pentru ultimii ani. Acest lucru se datorează şi relansării economice, dar în mare măsură faptului că avem o comunicare mai bună cu angajatorii, care ne pot transmite locurile de muncă vacante prin e-mail sau fax, nu mai trebuie să vină la sediu", a explicat pentru BIHOREANUL Békési Csaba, directorul AJOFM Bihor.

Conform legii, firmele ori instituţiile sunt obligate să anunţe posturile vacante la AJOFM în termen de 5 zile de la vacantarea lor, iar în Bihor au posibilitatea să o facă printr-un e-mail la adresa lmv@bh.anofm.ro.