În primul tur al turneului de grand-şlem de la Wimbledon, doi tenismeni au jucat o partidă de tenis timp de mai bine de zece ore. Francezul Nicolas Mahut şi americanul John Isner stabilit astfel recordul mondial pentru cel mai lung meci de tenis din istorie.

Partida a început cu americanul în prim plan, acesta câştigând setul I cu 6-4. Mahut a revenit, însă, şi s-a impus în urmatoarele două cu 6-3, 7-6, iar Isner s-a impus în setul 4 cu 7-6.

Actul decisiv a fost cel mai lung. Cei doi sportivi au jucat mai bine de 7 ore pentru a putea fi departajaţi. Iar cum acest lucru nu s-a întâmplat, arbitrul a decis să întrerupă întâlnirea la scorul de 59-59, pe fondul oboselii jucătorilor.

John Ishner a depăşit şi recordul celor mai mulţi aşi reuşiţi într-o partidă, el izbutind 98, faţă de 78 cât era precedenta performanţă stabilită de Ivo Karlovic.

Chiar şi epuizaţi după un asemenea maraton, sportivii s-au declarat nerăbdători să vadă cine va fi învingătorul. "Este un campion. Trebuie să luptăm. Trebuie să câştige cineva. Mâine o să vedem cine. Am jucat de prea mult timp", a declarat Mahut. "O asemenea partidă nu se va mai repeta vreodată. Şi încă nu este gata!", a spus şi Isner.

Precedentul record de durata a unei partide de tenis fusese stabilit de Fabrice Santoro şi Arnaud Clement, în 2004, la Roland Garros, ei jucând timp de 6 ore şi 33 de minute.