Record de viteză pe şoselele din România. Un şofer de 23 de ani a fost surprins de radar circulând cu 248 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui. Şoferul bucureştean a fost surprins de aparatul radar în drum spre Constanţa şi oprit de poliţişti, care i-au suspendat permisul pentru 90 de zile şi i-au dat 9 puncte penalizare.

Recordul românului este ultimul dintr-un şir lung de isprăvi la care au fost martore şoselele autohtone. Şoferii sau motociclişti teribilişti uită că şoseaua nu le aparţine şi ignoră regulile de circulaţie, dar şi pe cele de bun simţ, circulă cu viteză excesivă şi nu acordă prioritate. Şoferii nu ţin cont nici măcar de drumurile proaste de la noi, care nu constituie o piedică în a apăsa fără teamă pe acceleraţie. Nu de puţine ori, din cauza inconştienţei lor, se petrec accidente grave.

Pe 1 august, un alt bucureştean a fost suprins de radar, când trecerea prin localitatea Poşta Câlnău cu 230 de km pe oră. În iulie, un şofer cu credinţă în Dumnezeu s-a filmat în timp ce asculta slujba la radio şi conducea cu peste 200 de km/oră. Conducătorul auto profită că pe autostradă nu sunt radare şi calcă aceleraţia până când acul kilometrajului se duce... cu Dumnezeu înainte ... la 220 de kilometri pe oră.

Tot în iunie, la Timişoara, un conducător auto de doar 21 de ani, a condus cu viteză, dar fără permis, a lovit mortal un om şi a fugit de la locul accidentului.

În mai, tot un timişorean a fost înregistrat pe radar în timp ce conducea ca la raliu, cu 211 kilometri la oră.

Nici motocicliştii nu se dovedesc a fi mai prudenţi. În aprilie, unul dintre ei a fost surprins de radar gonind cu 232 de kilometri la oră, pe drumul naţional 7, între Arad şi Deva.