S-a înregistrat un nou record în ce priveşte numărul morţilor de coronavirus în România. Joi seară, numărul deceselor raportate a crescut cu încă 21, ajungând la 115. Joi a fost, astfel, ziua în care s-au înregistrat în statisticile oficiale cei mai mulţi morţi.

Victimele au vârste cuprinse între 34 şi 81 de ani şi provin din Bucureşti dar şi din judeţe precum Teleorman, Bistriţa Năsăud, Bacău, Dâmboviţa, Hunedoara, Suceava, Arad, Ilfov, Vrancea, Galaţi, Sibiu şi Caraş Severin. Majoritatea sufereau şi de alte afecţiuni cronice.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul de 34 de ani, cel mai tânăr deces raportat joi, fusese internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pe 26 martie, la secţia Nefrologie, cu diagnostic de boală renală stadiu final. Medicii i-au recoltat probe pentru COVID-19 pe 27 martie, iar rezultatul pozitiv a venit în cursul zilei de joi, 2 aprilie. Tânărul nu a mai aflat, însă, diagnosticul. S-a stins pe 28 martie.

Cel mai recent raport făcut public joi seară de GSC vizează decesul unei femei de 53 de ani din judeţul Caraş Severin. Aceasta a fost internată la Spitalul Judeţean din Reşiţa pe 25 martie, rezultatul, pozitiv, fiind primit a doua zi. Femeia a murit joi şi nu avea boli cronice asociate. Medicii spun că aceasta intrase în contact cu fiica sa întoarsă din Dubai.

Cel mai tânăr pacient decedat din cauza coronavirusului, până acum, în România are 27 de ani. Este vorba despre o femeie care avusese și diabet.

Până pe 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate şi externate din unităţi spitaliceşti: 91 la Bucureşti, 58 la Timiş, 28 la Iaşi, 23 la Caraş-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 2 Argeş, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba.

Joi seară, bilanţul global al cazurilor de infecţii cu coronavirus a depăşit 1 milion, în condiţiile în care SUA au depăşit deja pragul de 200.000 de pacienţi contaminaţi şi se luptă cu lipsa de echipamente medicale. Potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins pe platforma Arcgis, peste 50.000 şi-au pierdut viaţa. Joi, Spania a depăşit 10.000 de decese, după ce a înregistrat un bilanţ zilnic record - 950, în timp ce Italia se apropie de 14.000 de morţi.