Până la finalul lunii mai, prin Aeroportul Internaţional Oradea au trecut 43.069 de pasageri ai curselor interne şi internaţionale, mai mulţi decât pe întreg parcursul anului 2016, când, în total, s-au înregistrat 41.867 de pasageri.

Informaţia a fost publicată, miercuri, pe portalul Aeroportului Oradea, reprezentanţii acestuia spunând că trendul de creştere se va păstra şi în următoarele luni. Totodată, însă, este cunoscut faptul că, deocamdată, dacă se suprapun mai multe zboruri, pasagerii acestora trebuie să se înghesuie în terminalul Aeroportului, unul care n-a fost construit să deservească atât de multe persoane.

"Dorim să cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de insuficienţa spaţiilor din terminalul actual, cu promisiunea că până la sfârşitul anului 2018, vom reuşi să eliminăm acest disconfort, prin construirea unui terminal nou", se arată pe site-ul aerogării.

Acum, destinaţiile disponibile de la Oradea sunt Bucureşti (Tarom şi Blue Air), Barcelona-Girona (Ryanair) şi Milano-Bergamo (Ryanair).

Din luna septembrie vor fi inaugurate şi zborurile spre şi dinspre Londra-Stansted, respectiv aeroportul din Memmingen (Germania), iar de la finalul lunii octombrie cele de Eindhoven (Olanda), toate urmând să fie operate de compania Ryanair.

Citeşte şi: Trafic intens la Aeroportul din Oradea: 87% din cursele externe sunt ocupate, 400.000 de pasageri estimaţi până la finele anului