Miercuri s-a stabilit un record la Aeroportul Internaţional Oradea: peste 1.000 de pasageri au călătorit cu aeronavele care au aterizat şi decolat de pe pista orădeană.

Miercuri au aterizat şi apoi decolat de la Oradea curse Tarom şi Blue Air de Bucureşti, precum şi cursele internaţionale de Milano (Bergamo) şi Barcelona (Girona) operate de Ryanair. 

În total, zborurile acestea au avut 1.013 pasageri. "Din numărul pasagerilor, 659 au călătorit pe curse externe, iar 354 pe curse interne. Mulţumim pasagerilor care au ales să călătorească pe şi de pe Aeroportul Internaţional Oradea!", se arată într-o informare postată pe site-ul oficial al aerogării.

În afară de zborurile de Milano şi Barcelona, de la Oradea se mai poate ajunge şi la Torino (Blue Air), cu continuare spre Roma, Napoli şi Catania.

În vară, de aici vor opera curse charter spre Constanţa şi Antalya, iar din toamnă vor fi inaugurate şi cursele low-cost de linie spre Londra şi Eindhoven, operate de Ryanair.

După cum se ştie, Aeroportul Internaţional Oradea are un terminal mic pentru numărul zborurilor pe care urmează să le prelucreze, riscând să nu ofere spaţiul şi confortul necesar pasagerilor în cazul în care zborurile sunt programate la ore apropiate.

În acest sens, Consiliul Judeţean evaluează în această perioadă ofertele depuse de patru asocieri de firme pentru construcţia unui nou terminal, mai mare, precum şi a unei parcări încăpătoare. Lucrarea este estimată la 22 milioane lei.