Aflat în război total cu "inginerul-manager" pe care primarul Ilie Bolojan l-a numit anul trecut la conducerea Maternităţii în locul propriei neveste, rectorul Cornel Antal nu pridideşte să nege că ar fi instrumentat din umbră sancţionarea conferenţiarului Gavril Grebenişan de către Comisia de Etică a Universităţii.

Săptămâna trecută, după ce BIHOREANUL a dezvăluit că însuşi Oficiul Juridic al Universităţii a refuzat să acorde viza de legalitate, Antal a încropit o conferinţă de presă în care a afirmat că, de fapt, greşelile făcute de comisie au fost "minore".

12 balanta.jpgBihorel l-a prins însă din nou cu minciuna. Iar asta fiindcă a aflat un amănunt decisiv: atunci când juristul Adrian Bărui a demisionat din comisie tocmai pentru a nu fi părtaş la ilegalitate, rectorul a numit-o în locul lui tocmai pe Adela Tipi, nimeni alta decât fosta juristă a Maternităţii şi prietenă a Lianei Antal, pe care rectorul a angajat-o la Universitate după un concurs aranjat în ianuarie.

Cum e clar că jurista nu putea trage, laolaltă cu ceilalţi "sorbonei", decât în interesul familiei Antal, rectorul se face vinovat nu de un malpraxis oarecare, ci de unul cu premeditare...