Supărat că soţia sa, doctoriţa Liana Antal, a fost nevoită să demisioneze de la şefia Maternităţii, rectorul Universităţii, Cornel Antal, se face tot mai mult de mirul lumii după ce, ca să se răzbune, l-a controlat pe noul manager al spitalului, Gavril Grebenişan, să vadă dacă acesta îşi ţine cursurile la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

Asta inclusiv, cum a mai arătat Bihorel, în ziua când Grebenişan se învoise de la decan ca să poată participa la înmormântarea socrului!

Deşi deconspirat, rectorul tot nu se lasă. Ba, mai rău, întărâtat că soţiei, acum simplă şefă a secţiei de lăuze, i s-a luat şi şefia sălii de naşteri în temeiul faptului că aceasta trebuie condusă de drept de către directorul medical al Maternităţii, Antal a ordonat ca Grebenişan să fie controlat de fiecare dată când are curs.

Nu aleatoriu, nu la întâmplare, ci permanent, sarcină încredinţată secretarului ştiinţific al Universităţii, Sorin Curilă. Că, deh, la Sorbonica răzbunarea a ajuns o adevărată ştiinţă şi, dacă se încoardă rectorul, o s-o ridice la nivel de artă...