Săptămâna trecută, la examenul de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, şase candidaţi au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Ei au fost descoperiţi şi cu ajutorul aparatului de bruiaj pe care conducerea facultăţii l-a împrumutat, pentru a-i depista pe cei care încearcă să fure folosind căşti hands-free şi purtând o conversaţie telefonică cu o persoană care le şopteşte.

"În sesiunea din această vară, de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, specializarea Drept, patru studenţi din anul III de studiu au fost exmatriculaţi, după ce au fost prinşi copiind", a povestit rectorul Cornel Antal, miercuri într-o conferinţă de presă, prin care a dorit să îi încurajeze pe toţi colegii să ia măsuri similare, adică de exmatriculare, de fiecare dată când prind un student copiind.

Totodată, rectorul şi-a exprimat dorinţa de a dota fiecare sală de examen a Universităţii cu aparatură de bruiaj. "M-am interesat şi am aflat că există aparatură fixă şi mobilă, cea fixă costând 600 de lei, cea mobilă 1.200 lei. Am întrebat şi dacă sunt legale şi mi s-a spus că nu sunt interzise", a declarat Antal. Dacă va avea certitudinea că sunt legale, rectorul spune că va lua foarte în serios achiziţionarea acestor aparate.