Trimişi în judecată de procurorii DNA, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, fosta decană a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, şi psihologul Camelia Dindelegan rămân şi sub control judiciar.

Tribunalul Bihor a decis, marţi, să menţină pentru 60 de zile măsura preventivă. De asemenea, cei trei nu au voie să vorbească între ei, dar nici cu ceilalţi suspecţi din dosar ori cu martorii. Dacă nu respectă aceste interdicţii, ei riscă arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore.

Alături de preotul ortodox Marin Dindelegan, cei trei sunt trimişi în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie. Mai precis, rectorul Constantin Bungău este acuzat de luare de mită în formă continuată, Floare Chipea de trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, Camelia Dindelegan de cumpărare de influență în formă continuată și dare de mită (două infracțiuni) în formă continuată, iar soţul ei e inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată și complicitate la dare de mită (două infracțiuni) în formă continuată.

Procurorii DNA susţin că toate aceste infracţiuni au fost comise cu scopul ca psihologul Camelia Dindelegan să promoveze ca profesor universitar. Soţii Dindelegan i-ar fi influenţat pe Bungău şi pe Chipea să-i scoată femeii un post la concurs, iar pentru asta rectorul ar fi primit o pereche de butoni de aur, o icoană argintată, un parfum de marcă şi o cravată Pada Murre, iar fosta decană Chipea s-ar fi ales cu bijuterii de aur, o pereche de ghete şi contravaloarea unor lucrări de renovare în propria-i locuinţă.

Citeşte pe această temă şi articolul "DNA a decis: Rectorul Universităţii, Constantin Bungău, fosta decană Floarea Chipea, profesorul Camelia Dindelegan şi soţul ei, preotul Vasile Dindelegan, au fost trimişi în judecată"