O nouă generație de absolvenți a sărbătorit finalizarea studiilor de la Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea, ceremonia având loc miercuri la Teatrul Regina Maria. Rude, prietenii și profesori au fost alături de tineri.

Rectorul Constantin Bungău a ieșit în evidență cu mesajul transmis tinerilor, pe care i-a îndemnat să rămână acasă, să-și întemeieze familii și să fie dornici să lucreze, pentru că se pot simți împliniți și în Oradea.

„Pot să vă asigur că faceți parte din generația de absolvenți ai unei facultăți care nu scoate șomeri. Numai să doriți să profesați și veți avea, cu siguranță un loc de muncă”, le-a spus rectorul viitorilor arhitecți, ingineri constructori și de cadastru.

„Nu vă opriți aici! Căsătoriți-vă, faceți copii, rămâneți în România! Visul american poate fi împlinit și acasă”, a mai spus Bungău. Mesajul a avut și o tentă personală: printre absolvenți se numără și Tudor Bungău, fiul rectorului.

Decana facultății, prof. univ. dr. ing. Marcela Prada, a amintit că, în 2023, facultatea pe care o conduce aniversează 20 de ani de când și-a câștigat autonomia, desprinzându-se din Facultatea de Protecția Mediului. Spunându-le că sunt, în bună parte, rezultatul „trudei” dascălilor lor, Prada i-a sfătuit pe absolvenți să construiască „un mâine sănătos, cunoscând ceea ce este respectul de sine și al valorilor”.

Profesorul emerit dr. ing. Corneliu Bob, decanul de vârstă al facultății, le-a amintit absolvenților de covârșitoarea responsabilitate pe care o au, indiferent că sunt constructori, arhitecți sau topografi: „Să respectăm întotdeauna această meserie frumoasă! Noi, inginerii, avem o foarte mare responsabilitate pentru tot ceea ce construim”.

Conf. univ. dr. arh. Cristian Pușcaș, cel ce conduce Departamentul de Arhitectură al facultății, a rememorat eforturile depuse pentru acreditarea acestuia și a mulțumit tuturor celor care au contribuit la acest important succes al Universității din Oradea, de la rector la cadre didactice și studenți. „Arhitectura - a spus Pușcaș - este o meserie pe care nu o poți face decât cu pasiune și lucrând în echipă”.

În cadrul festivității, absolvenții au primit diplomele onorifice, flori și câte o cască de protecție, specifică muncii pe șantier. La final, adunați pe scena Teatrului din Oradea, viitorii arhitecți, ingineri constructori și de cadastru și-au aruncat spre cer toca universitară, punându-și simbolic, pe cap, casca de șantier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!