Anul universitar 2015-2016 este unul electoral la Universitatea din Oradea, iar rectorul Constantin Bungău a anunţat va mai candida pentru un nou mandat în fruntea instituţiei dacă va fi convins că şi colegii îl mai vor rector.

"Dacă toate condiţiile sunt favorabile, în luna martie îmi voi anunţa candidatura pentru al doilea mandat de rector", a declarat Bungău, miercuri, într-o conferinţă de presă, de altfel prima din acest an calendaristic.

Întrebat de BIHOREANUL ce înţelege prin "condiţii favorabile", rectorul a precizat că trebuie să ştie că este susţinut de colegi. "Atunci când cineva îşi depune candidatura, nu îşi depune candidatura pentru că vrea el să candideze, ci atunci când consideră în primul rând că va avea votanţi", a spus Bungău. Rectorul spune că abia în luna martie va şti dacă ar avea sau nu votanţi care să-l susţină pentru obţinerea celui de-al doilea mandat.

"Pe mine mă interesează foarte mult părerea colegilor mei, numai împreună cu ei poţi să fii rector", a mai spus Bungău, adăugând că prin colegi înţelege "marea majoritate a celor cu drept de vot".

Alegerile academice la Universitate au debutat deja, cu alegerea şefilor departamentelor universitare. Următoarele structuri în care vor avea loc alegeri sunt consiliile facultăţilor, unde membrii sunt votaţi între 7 şi 11 decembrie, iar apoi vor avea loc alegerile pentru componenţa Senatului universitar. Pe 27 ianuarie, atât studenţii, cât şi cadrele didactice îşi vor alege reprezentanţii în acest for legislativ, iar noul Senat îşi va alege preşedintele pe 18 aprilie.

Viitorul rector al Universităţii din Oradea va fi votat pe 19 aprilie, respectiv 21 aprilie, dacă va fi nevoie de al doilea tur de scrutin.

Până acum, pe lângă Bungău, şi-a mai exprimat dorinţa de a candida la funcţia de rector decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog.