Rectorul Constantin Bungău a fost scos încătuşat, miercuri, în jurul orei 13, din sediul DNA Oradea, şi dus în Arestul Poliţiei Bihor, urmând să fie transportat la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

La ieşire, rectorul şi-a acoperit mâinile încătuşate cu sacoul, i-a salutat pe jurnalişti şi, întrebat de reporterul BIHOREANULUI ce acuzaţii i se aduc, a răspuns doar "o să vedem diseară", în timp ce era urcat în dubă de poliţişti.

Universitarul era însoţit de doi avocaţi, Alexandru Lele şi Bogdan Bodea, care au declarat presei că rectorului i se aduc acuzaţii "foarte vagi".

"Sunt nişte acuzaţii foarte vagi: luare de mită… Nu ni s-au adus în vedere şi nici nu am putut da declaraţii. Pur şi simplu, am şi consemnat în procesul verbal. Vom vedea la instanţă", a spus Bodea.

Celelalte 3 persoane reţinute, fosta decană a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, psihologul Camelia Dindelegan şi soţul acesteia, Marin Dindelegan, au fost scoase pe rând din sediul DNA înainte de rector şi nici ei, nici avocaţii lor nu au făcut vreo declaraţie presei.

UPDATE:

La ora 15.30, la Tribunalul Bihor a început procesul privind propunerea de arestare a celor patru persoane reţinute de DNA. La Palatul de Justiţie, poliţiştii i-au adus doi câte doi, mai precis într-o dubă au venit Floare Chipea şi Camelia Dindelegan, iar în alta Constantin Bungău şi Marin Dindelegan. Cele două femei au împărţit nu doar duba, ci şi o pereche de cătuşe, în timp ce rectorul şi preotul au fost încătuşaţi separat. 

Nici unul dintre cei patru nu au făcut nicio declaraţie şi nu au răspuns întrebărilor jurnaliştilor vizavi de acuzaţiile care li se aduc.

Citeşte pe această temă şi articolul: 

DNA: rectorul Universităţii Oradea a primit mită butoni de aur, cravată şi o icoană argintată ca să-i "rezolve" Cameliei Dindelegan titlul de profesor universitar