Rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, și-a ales cei cinci prorectori cu care are de gând să lucreze în următorii cinci ani.

Așa cum prevede Legea învățământului superior, Bungău a prezentat componența echipei în fața Senatului Universității, reunit joi în ședință.

Potrivit unui comunicat al UO, noii prorectori sunt: Gabriel Bendea - prorector Management Academic; Sanda Filip – prorector Managementul Cercetării; Anca Dodescu – prorector Management Economic, Antreprenoriat; Sorin Șipoș – prorector Internaționalizare și Servicii Sociale; Livia Bandici – prorector Management Calitate și Administrativ.

Toți cei cinci prorectori au gradul didatic de profesor universitar, iar, cu excepția Liviei Bandici, au făcut parte din echipa lui Bungău și în mandatul încheiat în 2024. Cadru didactic al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Bandici a condus în ultimii opt ani Departamentul pentru Asigurarea Calității din Universitate. Ea o înlocuiește în echipa lui Bungău pe doctorița Mariana Mureșan, care în ultimii patru ani a fost responsabilă de activitățile cu studenții, însă Bandici nu a primit aceste responsabilități.

„Toate activitățile ce țin de studenți revin prorectorului Sorin Șipoș, responsabil inclusiv de serviciile sociale”, a declarat Bungău, joi, pentru BIHOREANUL.

Noua echipă de conducere a Universității va avea un mandat de cinci ani, între 2024 și 2029, așa cum prevede acum legea învățământului superior.

„Este o echipă formată din profesioniști, toți au grade didactice maxime, sunt realizați din punct de vedere profesional și au ocupat funcții de management și până acum. Consider că este o echipă care va face față provocărilor”, a mai spus rectorul orădean.

Pe de altă parte, joi a fost prima zi în care universitarii care aspiră la funcțiile de decani în cele 15 facultăți orădene au putut să-și depună candidaturile.

Conform legii, concursurile pentru decani le organizează rectorul ales, iar Bungău a decis ca între 27 iunie și 1 iulie să fie perioada de depunere a candidaturilor și a planurilor manageriale. Concursurile se vor ține între 16 și 17 iulie, fiecare candidat urmând să primească puncte pentru susținerea planului managerial, experiența managerială și în funcție de votul de susținere al colegilor din Consiliul Facultății.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!