Atât jocul fetelor, cât şi cel al băieţilor de la CSM Oradea sunt programate pentru sâmbătă, la Arena "Antonio Alexe", primul cu începere de la ora 12, iar cel de-al doilea de la ora 18.

Pentru elevele antrenoarei Adriana Niculescu, meciul cu "U" Cluj va fi primul oficial din noul an, partida din prima etapă a grupei valorice secunde din Divizia A, programată pentru data de 15 ianuarie, la Bucureşti, cu Sportul Studenţesc, fiind amânată, la cererea echipei orădene, pentru că se afla în pline pregătiri centralizate, pentru data de 26 ianuarie.

Chiar dacă a avut o primă parte a campionatului extrem de modestă, obţinând o singură victorie, formaţia orădeană, întărită acum cu Ruxandra Chiş şi Raluca Ordean, speră să obţină a doua victorie în această ediţie de campionat, nu de alta, dar echipa clujeană este cea pe care a mai învins-o gruparea bihoreană în acest campionat.

Cel de-al doilea joc de baschet de sâmbătă de la Arena "Antonio Alexe" va fi cel al băieţilor, va începe de la ora 18 şi va opune formaţiei CSM Oradea gruparea moldavă Politehnica Iaşi, cea care în etapa de debut a returului a reuşit să se impună pe teren propriu, la o diferenţă de patru puncte în faţa oltenilor de la SCM Universitatea.

De partea cealaltă, elevii antrenorului Cristan Achim vin după înfrângerea de la Bucureşti din faţa CSM-ului local şi "nu au voie să facă paşi greşiţi în disputa de sâmbătă", după cum avea să declare însuşi tehnicianul orădean.

Deşi, aparent accesibil, meciul cu ieşenii nu se anunţă a fi deloc la discreţia orădenilor, relaţiile de joc ale echipei moldave îmbunătăţindu-se faţă de turul campionatului, atunci când antrenorul Achim avertiza cu privire la evoluţiile ulterioare ale acestei formaţii.

Calculul hârtiei este însă de partea bihorenilor, cei care doresc să obţină o victorie frumoasă cu acest prilej pentru a-l putea comemora în acest fel pe regretatul Toni Alexe. Vineri, 21 ianuarie s-au împlinit şase ani de la tragica sa dispariţie. În memoria lui, conducătorii clubului orădean au fost prezenţi vineri la mormântul său, unde au dorit să-i aducă un omagiu pentru ceea ce a fost el ca om şi sportiv emblematic al judeţului Bihor şi chiar al României.

Partida CSM Oradea - Politehnica Iaşi va fi condusă de arbitrii Cosmin Prisca, Sefer Bedin şi Gabriela Istvan, iar publicul orădean este invitat din nou să fie alături de echipa favorită chiar din debutul oficial pe teren propriu din noul an.