Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Anunțul a fost făcut luni seară de Palatul Buckingham, printr-un comunicat în care se arată că descoperirea a fost făcută în cadrul recentei operații de prostată la care a fost supus suveranul.

Nu se precizează de ce fel de cancer suferă monarhul în vârstă de 75 de ani, însă în comunicat se arată că acesta își va amâna o parte dintre îndatoririle publice, chiar dacă îşi va îndeplini în continuare rolul constituţional de şef de stat.

De asemenea, documentul arată că monarhul are o atitudine pozitivă.

În timpul recentei intervenții chirurgicale a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, s-a observat o altă problemă. Testele diagnostice ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, în timpul cărora i s-a recomandat să amâne îndatoririle publice. Pe durata acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de afacerile de stat și de documentația oficială ca de obicei.

Regele îi este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită recentei intervenții chirurgicale. Rămâne în întregime pozitiv în legătură cu tratamentul și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice complete în cel mai scurt timp posibil.

Majestatea Sa a ales să împărtășească această diagnoză pentru a preveni speculațiile și în speranța că ar putea ajuta în înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume afectați de cancer”, se arată în comunicat.

Site-ul Știrile Pro TV amintește că în urmă cu o săptămână, Regele Charles al III-lea a fost externat după trei zile de spitalizare la un spital privat din Londra, unde fusese supus unei intervenții chirurgicale de corectare a prostatei mărite.

Inițial, după operație, Palatul Buckingham anunțase că starea regelui este una bună.

Suveranul se află de 17 luni pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. 

HotNews.ro notează că și Prințul Harry, care a fost exilat în Statele Unite împreună cu familia sa, a vorbit cu tatăl său în urma diagnosticului și îl va vizita în Marea Britanie în următoarele zile.

Mai mulți lideri de stat au transmis luni seară mesaje de empatie cu Regele Charles și Familia Regală.

Cel mai recent, Regele Charles a fost văzut în public duminică dimineață, la biserică. El a participat la slujbă alături de Regina Camilla în Sandringham, Norfolk, fiind prima sa ieșire publică de la spitalizare.

După cum se știe, și nora Regelui Charles, Prințesa Kate, a fost operată luna trecută, într-un spital privat din Londra, London Clinic, iar intervenția chirurgicală suferită la abdomen a fost un succes. 

Nu au fost făcute publice informații legate de motivele care au dus la această intervenție, dar Palatul a menționat că prinţesa doreşte ca aceste informaţii să rămână private și îşi cere scuze pentru amânarea viitoarelor angajamente oficiale.

Un purtător de cuvânt al Palatului a precizat la BBC că Prințesa Kate nu suferă de cancer.