Dieter Stanzeleit a cerut unei instanţe din Bucureşti să-l oblige pe fostul suveran să ofere o probă ADN care să stabilească dacă este sau nu tatăl acestuia.

Germanul susţine că este rodul unei iubiri dintre o englezoaică înrudită cu familia regală din Marea Britanie, Nerissa Lyon, cu regele Mihai.

rege_1_top_1.jpgNeamţul în vârstă de 71 de ani le-a cerut judecătorilor români constituirea unei comisii care să îl audieze pe Rege.

De asemenea, Stanzeleit mai cere prelevarea de probe ADN regelui pentru a le compara cu ale sale. Dosarul a fost înregistrat şi are termen în aprilie anul viitor. Dieter Stanzeleit a scris şi o carte despre originile sale iar povetea lui a făcut obiectul unui documentar difuzat în Germania.

Potrivit site-ului personal, Dieter Stanzeleit susţine că numele cu care a fost botezat este Nicolae Vasile de Alba Iulia, născut fiind în Sinaia. În 2007 a apărut în limba română cartea "Regina pierdută", pe care neamţul a dedicat-o mamei sale.

Dieter Stanzeleit susţine totodată că mama sa şi Regele Mihai s-au căsătorit la data de 7 septembrie 1939 la Primăria din Azuga, însă din motive de securitate nu a fost trecută în registre oficiale.