În sala de sport a Şcolii Nicolae Bălcescu din Oradea a fost, joi, agitaţie multă. Instituţia a organizat cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Toamnei, un concurs înscris în calendarul naţional al evenimentelor şcolare, la care şi-au înscris lucrările circa 1.300 de copii din 36 de judeţe ale ţării şi patru sectoare din Bucureşti.

Concursul îşi propune să stimuleze creaţia artistică în rândul elevilor, propunându-le acestora să reprezinte frumuseţile şi bogăţiile toamnei prin picturi şi desene, precum şi prin sculturi în fructe şi legume.

Astfel, joi, la Şcoala Nicolae Bălcescu, au fost expuse lucrări inedite în care bucăţi de conopidă şi jumătăţi de cartofi s-au transformat în căţeluşi, dovlecii galbeni au deveni minioni, iar vinetele au fost modelate în pinguini de la Polul Nord. Totodată, în şcoală şi în sala de sport au fost afişate peste 700 de desene, picturi şi colaje inspirate de anotimpul recoltei.

Festivalul Toamnei a cuprins şi un program artistic pregătit de elevii din cinci clase ale Şcolii Generale Nicolae Bălcescu, care au dansat şi au cântat pentru colegii şi părinţii prezenţi. Întregul eveniment a fost coordonat de învăţătoarea Stela Tăut.

Micuţii de la Bălcescu au invocat toamna şi transformându-se ei înşişi în personaje specifice, astfel că, pe rând, s-au prezentat în faţa publicului mai mulţi regi şi regine ale acestui anotimp, zâne, licurici, Prinţesa Dovleceilor, Regele Morcovilor, Regele Strugure şi Spiriduşul Toamnei.

Mai multe comisii de jurizare au stabilit şi acordat premii pentru eco-lucrările din expoziţie, precum şi pentru cele mai frumoase creaţii artistice.