Maria a făcut un top al glumelor pe care le-a auzit de-a lungul timpului despre pasiunea ei, şahul. Însă nu le bagă în seamă, fiindcă acest sport i-a adus mulţi prieteni, distracţie şi experienţe de neuitat.

Ar fi şi greu să uite asemenea momente, căci premiile şi cupele de la concursurile naţionale şi internaţionale, înşirate acasă, îi împrospătează zi de zi memoria.

Sfaturi... sarcastice

Maria Ursente tocmai ce a absolvit Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi se pregăteşte să dea examenele scrise ale Bacului. Deşi a studiat la profilul jurnalism, fata nu crede că va călca pe urmele mamei sale, Dorina Ursente, o jurnalistă cu experienţă în radio, ci va învăţa psihologie la facultate, o materie care a fascinat-o de prin clasa a VII-a. Spune că i-ar plăcea să ajute oamenii şi crede că o poate face, cu puţin studiu. "Meseria asta te ajută şi personal, pentru că ajungi să te cunoşti", zice Maria.

Totuşi, frumoasa va trebui să-şi înfrâneze comportamentul în faţa pacienţilor pentru că, recunoaşte, e o tipă "sarcastică rău". "Am simţul umorului, dar sunt şi foarte sarcastică. E hobby-ul meu preferat", râde tânăra.

Şah mat

Pe lângă şcoală, Maria a mai învăţat ceva în ultimii 11 ani. Teoria, strategiile şi mutările jocului de şah. "Nici nu mai ţin minte cum am început cu şahul, însă am învăţat de la un profesor foarte bun şi am mers la multe concursuri", spune bruneta.

Competiţii naţionale, europene sau mondiale, Maria le-a bifat pe toate, cel mai important premiu obţinut fiind locul III la Campionatul European din Serbia. Acum, se pregăteşte pentru Mondialul din Polonia, unde abia aşteaptă să cunoască oameni noi şi să întâlnească prieteni vechi. "Nu e cum crede toată lumea, că stăm toată ziua cu ochii-n tablă. Noi chiar ne distrăm la concursuri", povesteşte Maria.

La cum cunoaşte mutările jocului de şah, n-ar fi de mirare dacă ar juca şi în viaţa reală piesa cea mai tare. Regina ia tot!


BRUNETĂ CU UMOR
Maria Ursente
Vârstă: 19 ani
Ochi: căprui
înălţime: 1,66 m
Zodie: Berbec
Greutate: 53 kg
Măsuri: 85-63-91
Hobby: călătoriile, şahul