Orădenii mai au câteva zile la dispoziţie ca să-şi dea cu părerea asupra modificărilor propuse de Primărie la regulamentul de salubritate a oraşului.

Pe 3 martie este programată dezbaterea publică a proiectului, începând cu ora 17, în sala mare a Primăriei, iar până atunci cei interesaţi pot trimite propunerile pe adresa de e-mail mircea.stejeran@oradea.ro.

Proiectul prevede, printre altele, că de fiecare dată când vor goli containerele asociaţiilor de proprietari, muncitorii de la salubritate vor încheia procese verbale în care vor specifica ce tip de deşeuri au ridicat, actul trebuind să fie semnat şi de câte un reprezentant al asociaţiei.

De asemenea, proiectul introduce încă o schimbare semnificativă: obligativitatea ridicării pe timp de noapte a deşeurilor produse de instituţiile publice şi de firme, precum şi a celor din centru, atât de la persoanele fizice, cât şi de la cele juridice.

O altă propunere vizează obligarea operatorului de salubritate de a asigura puncte permanente de colectare a deşeurilor voluminoase şi de a organiza periodic campanii de colectare în cartiere.