În curând, orădenii de la blocuri nu vor mai avea motive să spună că n-au știut cum se aruncă deșeurile. Pe lângă promovarea regulilor prin pliante și ghiduri privind colectarea separată, RER Vest duce informația chiar pe ușile țarcurilor pentru deșeuri.
Informații complete
De puțin timp, compania locală de salubritate a contractat serviciile unei firme specializate pentru a reînnoi inscripționarea de pe ușile tuturor incintelor de depozitare a deșeurilor din jurul blocurilor. Acțiunea a început în cartierele Nufărul, Cantemir, Velența și Dragoș Vodă și va continua în tot orașul.
Noile autocolante conțin, pe lângă datele de identificare ale asociației sau asociațiilor care folosesc țarcul respectiv, zilele de colectare a fiecărui tip de deșeuri, dar și regulile colectării separate. Așadar, oricând au dubii privind locul în care trebuie să ajungă deșeurile lor, cetățenii nu trebuie decât să fie atenți la informațiile de pe țarc!
În plus, dacă doresc, pot scana codul QR afișat pe același autocolant, pentru a deschide pe telefonul mobil ghidul detaliat al colectării separate.
La locul potrivit
Așa cum deja se vede pe țarcurile din Nufărul, unde au fost înlocuite o parte dintre vechile autocolante, orădenii care stau la blocuri trebuie să folosească pubelele verzi pentru depozitarea ambalajelor din sticlă, cum ar fi borcane și sticle, clătite, fără capace.
În containerul galben se colectează deșeurile din plastic, metal, hârtie și carton, precum PET-uri, ambalaje de detergent, șampon, gel de duș (golite și clătite), pungi și folii din plastic, doze din aluminiu, cutii de conserve, folie din aluminiu, maculatură, cutii din carton pliate, ambalaje din carton sau hârtie ale produselor alimentare, cutii de pizza, cartoane de ouă.
Dacă vor să fie și mai riguroși, orădenii de la blocuri pot arunca deșeurile din hârtie și carton în recipientele tip clopot, de culoare albastră, pe care Primăria le-a pus prin oraș, separare care oferă mai multe șanse reciclării acestor deșeuri.
În pubelele maro din țarcuri se aruncă exclusiv deșeuri biodegradabile, iar în cele negre - deșeuri menajere reziduale.