Anul 2018 va aduce schimbări pentru proprietarii de maşini din România. Toate autoturismele mai vechi de 12 ani vor trebuie să facă inspecţia tehnică periodică o dată pe an, nu la doi ani, cum se întâmplă în prezent.

Aşadar, sunt afectaţi de această schimbare românii care au maşini produse înainte de 2018. "Este şi o directivă care ne permite pentru maşinile de peste 150 de mii de kilometri să modificăm perioada de inspecţie. Noi ne gândim la siguranţă în primul rând şi la siguranţa cetăţenilor. O maşină care este verificată mai des are toate şansele să rămână în parametrii de funcţionare normali", a explicat directorul general al RAR, George Dinca, potrivit stirileprotv.ro.

În prezent, în România sunt înmatriculate aproape 7 milioane de maşini, iar jumătate din acestea vor fi afectate de această prevedere nouă. 

Pe de altă parte, cei care au maşini noi vor face ITP-ul la trei ani de la prima înmatriculare. În acelaşi timp, RAR anunţa că vrea să lanseze un cazier al maşinilor la mâna a doua. Va conţine informaţii despre kilometraj, accidente sau intervenţii importante, cum ar fi schimbarea motorului.