Din acest an universitar, studenții care învață în facultățile din Oradea vor trebui să respecte o procedură nouă pentru decontarea abonamentelor de transport local.

Mai precis, studenții vor plăti către OTL prețul integral al abonamentelor, iar apoi își vor deconta 90% din sumă la Universitatea din Oradea.

Până acum, studenții plăteau doar 10% din abonament, la chioșcurile OTL, iar ulterior societatea de transport public factura către Universitate diferența de 90%.

„Procedura făcea greu de controlat evidența studenților care beneficiau de abonamente reduse. În continuare, studenții noștri vor putea să obțină abonamente la preț redus, dar doar după ce le vor plăti integral și vor depune actele la Universitate, iar noi le vom vira sumele aferente”, a declarat rectorul Constantin Bungău, luni, pentru BIHOREANUL.

Conform legii, au dreptul la abonamente reduse cu 90% toți studenții care învață la forma de învățământ cu frecvență și până la împlinirea a 30 de ani, pe tot parcursul anului calendaristic. De asemenea, studenții care au unul sau ambii părinți decedați, precum și cei care au fost în centre de plasament sau în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, beneficiază de gratuitate la transportul public.

O dată în fiecare an universitar, ei vor depune la facultățile la care învață o cerere privind decontarea, iar apoi lunar o copie după abonamentul OTL și documentul care atestă plata lui. La prima decontare, vor depune și copia după actul de identitate și un extras de cont bancar, pentru că Universitatea le va deconta banii prin virament.

Studenții își vor primi banii în luna în curs, dacă depun actele necesare până la data de 10 a fiecărei luni, sau în luna următoare, dacă depun după data de 11.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!