Regulamentul de salubritate al Oradiei, care dictează toate obligaţiile în privinţa curăţeniei oraşului, precizează clar că singura firmă care poate colecta molozul este operatorul licenţiat de salubritate al municipiului. Astfel, ca să fie în legalitate şi să nu rişte să ia amenzi, orădenii care construiesc sau renovează trebuie să încheie un contract cu RER Ecologic Service.

Obligaţii pentru toţi

Articolul 91 din regulamentul de salubritate prevede că deşeurile rezultate din activităţi de construcţii şi demolări "se colectează prin grija deţinătorului şi sunt transportate de către operator, în baza unui contract de prestări servicii încheiat de deţinătorul deşeurilor cu operatorul serviciului de salubrizare licenţiat care desfăşoară activitatea de salubrizare în municipiul Oradea". După cum se ştie, din 2006 unicul operator licenţiat al municipiului este RER Ecologic Service.

Acelaşi regulament prevede că o autorizaţie de construcţie poate fi obţinută doar după ce titularul încheie contractul cu operatorul licenţiat. Prin acest act, societatea se obligă să pună la dispoziţia clientului un container în care să adune deşeurile, recipient ce va fi ridicat, conform aceluiaşi regulament, în cel mult 48 de ore de la solicitarea clientului. Nerespectarea acestor prevederi se pedepseşte cu amenzi între 500 şi 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 1.500 şi 2.000 lei pentru cele juridice.

Pentru orice nevoi

Ca să acopere nevoile oricărui orădean care îşi construieşte sau renovează locuinţa, RER Ecologic Service pune la dispoziţie recipiente de volume diferite, de la 2 până la 22 de metri cubi. Containerele mici sunt transportate de un utilaj Multicar, care se poate strecura şi pe străzile înguste. Pentru cantităţile mari, RER are în parcul auto şi autobasculante ori utilaje cu încărcător frontal. Cei care au nevoie de mai multe transporturi de moloz vor primi reduceri de tarife semnificative.

Contractele se pot încheia la ghişeele de relaţii cu publicul de la sediul RER Ecologic Service, aflate la intrarea din strada William Shakespeare.