Conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, împreună cu antrenorul Rodian Achimescu, şi-au propus să formeze o echipă de volei masculin care începând din sezonul viitor să se înscrie în cadrul Campionatului Naţional.

După cum a declarat directorul LPS, Dan Matei, "aceasta este o preocupare mai veche a conducerii clubului sportiv şcolar orădean, care doreşte să reînnoade tradiţia voleiului bihorean, ştiindu-se că în trecut erau echipe bine cunoscute în întreaga ţară la Oradea sau Ştei".

Întrucât catedra de la LPS Bihorul dispune de cinci antrenori cu această specializare, se încearcă acum dezvoltarea respectivului proiect. În următoarele zile vor fi demarate discuţiile cu decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Oradea, Octavian Bâc, specializat pe volei, dar şi cu comandantul Poliţiei de Frontieră Oradea, colonelul Iancu, cuprinşi şi ei în acest proiect de revitalizare a voleiului masculin orădean.

Din declaraţiile iniţiatorilor proiectului, "se încearcă formarea unui schelet care, cât de curând, să permită reapariţia unei echipe de seniori din Oradea în cadrul Campionatului Naţional, fiindcă sunt 6-8 jucători orădeni care acum evoluează la echipe din Bucureşti, Piatra Neamţ sau Zalău şi care ar fi dispuşi să se reîntoarcă acasă, chiar dacă nu ar mai beneficia de acele condiţii materiale pe care le au în prezent".