Lunca Crişului Repede, între podul Densuşianu din Oradea şi frontiera cu Ungaria, ar urma să devină o zonă plăcută pentru plimbări şi cu un ecosistem sănătos.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a câştigat o finanţare de 7 milioane de euro pentru amenajarea acestei zone, aşa că Primăria Oradea i-a transferat un teren, gratuit, pentru 10 ani.

Decizia a fost votată joi, de Consiliul Local al municipiului.

"Transferăm în folosinţă gratuită către Apele Române aproximativ 43 hectare de teren situate în lunca inferioară a Crişului Repede, în vederea realizării unui proiect de dezvoltare completă a ecosistemului râului până la frontiera maghiaro-română. Apele Române au câştigat un proiect de 7 milioane de euro prin PNRR, care cuprinde şi această zonă, pe care le-o transferăm acum în folosinţă gratuită. Investiţia acestora este una binevenită, în condiţiile în care municipiul căuta oricum finanţare pentru transformarea acestei zone degradate", a declarat primarul Florin Birta.

Zona va fi igienizată şi restaurată, astfel încât ecosistemele să fie refăcute, iar lunca să fie un loc prielnic pentru speciile iubitoare de apă.

De asemenea, iubitorii de natură vor putea să se plimbe aici, deconectându-se de vacarmul urban.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!