Zona Salca din Nufărul, cuprinsă între malul Peţei şi complexul Lotus Center, îşi schimbă complet înfăţişarea. În continuarea parcului deja amenajat se lucrează la parcul Salca II, pentru ca tot mai mulţi locuitori din zonă să aibă unde se relaxa.

Peste drum, Primăria pregăteşte terenul pentru un al treilea sector, unde va funcţiona primul parc pentru sport al oraşului, aici urmând să fie amenajate 9 terenuri pentru diferite discipline sportive.

Parc cu lac

Lucrările la Parcul Salca II au început în toamna anului trecut, fiind adjudecate prin licitaţie de asocierea Constructorul Sălard şi Gardener, pentru 2,3 milioane lei. Pe terenul de peste 2,2 hectare, muncitorii amenajează o pergolă pe stâlpi ridicaţi din cărămidă, un foişor, trei locuri de joacă pentru copii, cu groapă de nisip, aparate specifice şi un labirint pe pavaj, similar celui verde amenajat în Parcul Salca I.

Punctul de atracţie al noului parc va fi o cascadă pe două părţi, ce va curge pe o movilă ce se află în capătul spre Velenţa. Pe latura vestică, apa va cădea într-un mic lac care, la rându-i, va fi legat cu cel mare amenajat în Salca I. Totodată, noul sector de parc va avea un amfiteatru în aer liber, cu o scenă circulară, lucrările fiind programate să se încheie la jumătatea lunii iunie.

Loc pentru toţi

Dincolo de strada Meiului, spre Oradea Trade Center, pe un teren întins pe 1,3 hectare, Primăria va construi primul parc sportiv din oraş. Concret, municipalitatea vrea ca orădenii să poată face aici mişcare în aer liber, într-un cadru natural relaxant, aşa că vor fi amenajate 9 terenuri: trei pentru tenis, două pentru baschet, unul pentru minifotbal şi alte trei pentru tenis de masă, dotate cu mese din beton. În plus, parcul va avea alei pe care se va putea alerga, dar şi gradene, vestiare, grupuri sanitare şi o parcare cu 36 locuri.

Proiectul a primit avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, iar Primăria urmează să liciteze execuţia sa. După încheierea lucrărilor, cele trei sectoare de parc din Zona Salca vor forma cea mai mare zonă verde a Oradiei, întinsă pe mai bine de 7 hectare.