Uriaşul picnic urban s-a încheiat, duminică seară, în Parcul Cetăţii din Oradea, cu un concert acustic al trupei Viţa de Vie.

După recitalul timişorenilor de la Melting Dice şi apoi al bucureştenilor de la Rockabella, la ora 21, câteva sute de orădeni erau strânşi în faţa scenei, aşteptându-i pe rockerii care urmau să închidă seara. Viţa de Vie s-a aflat pentru a doua oară în ultima lună în Bihor, la începutul lunii august trupa concertând la festivalul Way Too Far de la Ineu.

De data aceasta, concertul a fost unul acustic, mai potrivit cu leneveala de picnic şi cu atmosfera boemă din Parcul Cetăţii. Tabloul calmităţii a fost completat de orădenii din faţa scenei, care au stat pe jos, pe iarbă. Publicul a fost format deopotrivă din adolescenţi care refuză să se gândească că în curând începe noul an şcolar, tineri şi părinţi cu copii mai mici sau mai mari.

Între fanii din primele rânduri a ieşit în evidenţă, inclusiv pentru Adi Despot şi colegii săi de trupă, un bărbat care avea la el o casetă cu "Fenomental", albumul din 1999 al trupei, care conţine piese celebre, precum "Basul şi cu toba mare", "Iamma" ori "Vinolamine". De altfel, toate acestea trei, dar şi multe altele, au răsunat duminică seară în Parcul Cetăţii. Fireşte, Viţa de Vie a cântat şi ultra-cunoscuta "Varză", la final "Liber", iar la bis "Pe plajă-n Vamă la 5" şi "Praf de stele".

Degajat şi nonconformist, cum de altfel îl ştiu fanii, solistul Adi Despot a făcut şi remarci ilare ori ironice. De pildă, înainte de piesa "Varză", a spus că o dedică "tuturor doamnelor şi domnişoarelor care au venit în rochie de seară la concert", iar când mai avea doar trei piese de cântat a precizat acest lucru şi apoi a întrebat publicul câte piese au rămas, dându-le orădenilor prilejul să strige o înjurătură care pe el l-a făcut viral, în urmă cu 11 ani.

Aproape de ora 23, concertul s-a încheiat, iar cei mai mulţi dintre orădeni s-au îndreptat spre case.

The Big Picnic s-a ţinut de vineri până duminică în Parcul Cetăţii, fiind peste weekend un prilej de relaxare pentru orădenii care au rămas în oraş.