Prefectul de Bihor, Claudiu Pop, l-a investit joi în funcţie pe noul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor. Medicul veterinar Remus Ovidiu Moţoc a fost numit la interimatul instituţiei prin ordinul şefului Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi va fi definitivat pe post în urma unui examen.

După ce a dat citire ordinului şefului ANSVSA, prefectul Claudiu Pop a încheiat momentul festiv cu o remarcă ironică: "Văd că sunt prezenţi mulţi agenţi economici care sper că au venit din prietenie, nu din obligaţie", a spus el, cu referiu la auditoriul format atât din oameni politici, angajaţi ai instituţiei, cât şi patronii unor firme.

La rândul său, noul şef al DSVSA a declarat că are gânduri mari. "Vreau să schimb statutul medicului veterinar în societate", a declarat Remus Ovidiu Moţoc pentru BIHOREANUL, adăugând că celelalte două priorităţi ale sale sunt protejarea sănătăţii animalelor şi asigurarea siguranţei alimentelor.

O clară demonstraţie de susţinere a social democraţilor faţă de noul director au dat-o preşedintele PSD Bihor Ioan Mang şi deputaţii Sonia Drăghici şi Sorin Roman, care l-au însoţit pe Moţoc la masa de prezidiu, dar şi alţi pesedişti din asistenţă. O notă aparte a dat-o pedelista Adelina Coste, care a declarat că a venit la numire nu în calitate de politician, ci pentru că este verişoara noului director şi că "familia este mai importantă ca orice culoare politică".

Printre cele peste 100 de persoane prezente joi la investire, au fost prezenţi, între alţii, şeful Finanţelor Ioan Bercea, şefa Direcţiei pentru Sănătate Publică Zoia Bitea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Pavel Mercea, fostul subprefect Silviu Odobasianu şi consilierul local orădean Sorin Gal. Numirea noului şef al DSVSA Bihor s-a încheiat cu o petrecere de socializare, stropită cu apă minerală şi băuturi răcoritoare.

Moţoc este primul director instalat în funcţie de USL în Bihor, după ce aceasta a preluat conducerea Guvernului.