Modelul Renault Megane a câştigat titlul Maşina Anului 2017 în România acordat de un juriu al Asociaţiei Presei Auto din România (APAR).

Maşina a câştigat disputa celor şapte modele finaliste cu un total de 206 puncte, după cum anunţă site-ul de specialitate autoexpert.ro, fiind urmată, la doar la doar 6 puncte de modelul Peugeot 3008, respectiv de Alfa Romeo Giulia, cu 122 de puncte.

Anul acesta, "Maşina Anului în România", organizată de Asociaţia Presei Auto din România, a ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Cele şapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiţiei format din 16 membri din toate mediile de comunicare, dintre cele 16 modele eligibile conform criteriilor competiţiei.

Cele şapte finaliste ale concursului au fost: Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Kia Sportage, Peugeot 3008, Renault Megane, Suzuki SX4 şi Volkswagen Tiguan.

"Câştigarea titlului de Maşina Anului 2017 în România ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp. Ne bucurăm că un juriu format din experţi auto a testat şi a decis în favoarea modelului Megane, cel care inglobează cea mai nouă tehnologie Renault şi care a convins deopotrivă şi clienţii din România", a declarat Ionut Gheorghe – Director Marketing Dacia&Renault.

Programul de testare şi jurizare a celor şapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât şi teste specifice de manevrabilitate şi confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a testa – într-un mod extensiv atât în condiţii de trafic pe drumuri naţionale cât şi într-un mediu specific – toate capacităţile maşinilor din competiţie.

 "Am avut pentru prima dată după mulţi ani  o concurenţă acerbă între cele şapte modele finaliste, toate extrem de importante pentru piaţa românească. Două dintre acestea au polarizat atenţia juriului Peugeot 3008 şi Renault Megane, care a şi devenit Maşina Anului 2017 în România. A fost un juriu numerous şi din acest motiv relevant, din multe medii ceea ce demostrează că "Maşina Anului" este un concept viabil care se bucură de cea mai mare audienţă în rândul românilor"  a precizat Dan Vardie, preşedintele comitetului de organizare al MAIR şi preşedinte fondator al APAR.