Muncitorii firmei Repcon, contractată de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri pentru efectuarea lucrărilor pe malul stâng al Crişului Repede, între Podul Intelectualilor şi Podul Ferdinand, a început, marţi, să împrejmuiască viitorul şantier. Predarea efectivă a amplasamentului de la Primărie către ABA Crişuri se va face miercuri.

Din actuala parcare de pe strada Independenţei, muncitorii vor săpa nişte rampe de acces spre malul Crişului, pentru a putea lucra la consolidarea şi amenajarea malului. "Pe un tronson de 344 de metri, se va reabilita aleea pietonală, iar pe un tronson de 95 de metri se va reface zidul de sprijin", a explicat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri, Anca Mihociu.

Lucrările costă 11 milioane de lei, însă ABA Crişuri nu ştie când vor fi finalizate. "Nu putem estima termenul limită, pentru că suntem condiţionaţi de alocaţia bugetară", a precizat Mihociu. Altfel spus, dacă Guvernul va aloca banii necesari, muncitorii vor lucra, însă dacă banii vor întârzia să apară, nu.

După ce muncitorii Repcon nu vor mai avea nevoie de rampele de acces săpate prin parcare, municipalitatea va putea da startul la lucrările de realizare a primei parcări subterane din Oradea, care se va face sub platoul din strada Independenţei. Parcarea va fi realizată de Primăria Oradea în parteneriat cu compania de telecomunicaţii RCS&RDS.