Acumularea nepermanentă de la Suplacu de Barcău, malul Crişului Repede între Podul Ferdinand şi cel de la Oficiul de Calcul, amenajarea malului stâng între Podul Dacia şi Podul intelectualilor. Sunt câteva din cele mai spectaculoase lucrări recente ale SC Repcon SA...

Iată însă că, între multele şantiere deschise, patronul companiei, ing. Mircea Nistreanu, îşi face timp să se ocupe şi de proiecte sociale. Din suflet, pentru toţi cei mici.

Mircea Nistreanu: Anul acesta împlinesc 60 de ani. Am ajuns la o vârstă la care alţii deja îşi fac bilanţul. Eu m-am gândit să o marchez iniţiind câteva proiecte de suflet.

Reporter: Cum ar fi?

M.N.: Vreau să construiesc, pe spezele mele, o sală de sport la Şcoala generală Dacia. E o şcoală foarte apreciată şi ar fi păcat să nu aibă o dotare pe măsura prestigiului căpătat în timp. Apoi, am decis ca firma Repcon să intre în Fundaţia "Trei Ursuleţi", cea care are grădiniţa cu acelaşi nume de pe strada Horea nr. 6.

Rep.: E vorba de o grădiniţă specială?

M.N.: Eu cred că e specială prin condiţiile pe care le asigurăm micuţilor. Deja funcţionează de 4 ani şi atât părinţii cât şi copiii sunt foarte mulţumiţi. Pot spune că e cea mai bună grădiniţă din oraş. Avem personal calificat, avem nutriţionist, medic psiholog, profesori de muzică şi desen. Copiii învaţă limba engleză şi în curând vor putea studia şi germana.

Rep.: Aveţi locuri de joacă pentru copii?

M.N.: Curtea este dotată cu cele mai noi tipuri de jucării. Avem şi o mică sală de sport. Iar când e vreme bună ducem copiii, cu cele trei  microbuze ale grădiniţei, la propria bază de sport. Am adus din Germania un castel în miniatură, unde micuţii să se poată juca în voie.

Rep.: Câţi copii sunt la această grădiniţă?

M.N.: Avem 36 de copii. Dar cererea este foarte mare. Motiv pentru care, pe 31 martie, deschidem a doua grădiniţă, numită, evident, tot "Trei Ursuleţi", pe stada Călăraşilor nr. 33.

Rep.: Condiţiile vor fi similare?

M.N.: Condiţiile vor fi identice cu cele de la vechea grădiniţă. Personalul este profesionalizat şi aducem mereu noutăţi în ce priveşte dezvoltarea calităţilor copiilor. Am decis ca, în funcţie de înclinaţiile micuţilor, să le asigurăm, după caz, ore opţionale de pian sau de desen, cu profesori de specialitate.

Rep.: Cei care doresc să-şi înscrie copiii la "Trei Ursuleţi" ce paşi trebuie să urmeze?

M.N.: Trebuie să sune la telefon 0724-377.277 şi vor primi toate informaţiile de care au nevoie.