Un reportaj al jurnaliştilor de la CNN scoate la iveală o nouă faţă neplăcută a României, cea în care ţara noastră este un centru global în traficul uman, dar şi un punct fierbinte pe harta sclaviei sexuale.

Jurnaliştii americani susţin în reportaj că "România a devenit un important loc de trnazit pentru traficul de persoane pentru Uniunea Europeană". Victime de nici 12 ani sunt aduse în ţara noastră din state precum Honduras, Afghanistan, Congo sau China şi de aici sunt duse în Europa de Vest.

În plus, notează ziariştii, multe femei din România sunt minţite că li se asigură locuri de muncă în străinătate, dar de fapt sunt obligate să se prostitueze.

Jurnaliştii şi-au realizat ancheta în Alexandria, unde au investigat doi proxeneţi: Bogdan şi Marius Nejloveanu, tată şi fiu. Cei doi sunt în închisoare acum, dar până nu de mult racolau fete şi le obligau să se prostitueze în Madrid şi apoi în Manchester câte 12 ore pe zi.

În final, reportajul CNN menţionează şi că poliţia din România vede toate aceste forme de sclavism sexual, însă nu reacţionează.