Scene penibile luni după amiază. Reporterii ProSport şi ProTV au fost agresaţi, la Skopje, de bodyguarzii care însoţesc lotul Stelei şi au fost înjuraţi ca la uşa cortului de managerul Mihai Stoica. Totul s-a petrecut la antrenamentul oficial al echipei, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor.

Antrenament cu incidente

Potrivit gandul.info, jurnaliştii au încercat să vizioneze antrenamentul Stelei, însă au fost întâmpinaţi cu violenţă "de agenţii asmuţiţi de Mihai Stoica asupra lor".

La un moment dat, unul dintre agenţi i-a smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tănăsescu şi a şters imagini de pe acesta. În urma intervenţiei violente a celor de la SAS, jurnalista s-a ales cu mai multe vânătăi.

Filmarea, difuzată de sport.ro, arată că managerul general al Steaua le-a cerut jurnaliştilor să părăsească stadionul pe un ton violent, cu injurii. "Ia, plecaţi, in p*** mea de aici, mă rog de voi să plecaţi?", i-a spus Meme cameramanului.

Întrebat de cameraman de ce îi vorbeşte aşa, de vreme ce jurnaliştii nu au fost violenţi şi nici nu au înjurat, Stoica a răspuns: "Pentru ca aşa vrea p** mea, d-aia! Băi, ieşi afară! Nu mă fă să dau în tine!!! Ieşi afară!!!"

Managerul Stelei nu este la prima reacţie de acest gen, el fiind singurul oficial din fotbalul românesc care a lovit un suporter al echipei la care activa. Totodată, el a mai ameninţat şi alţi jurnalişti în trecut. În urmă cu doi ani, Mihai Stoica, a ameninţat şi înjurat un jurnalist de la Digi Sport, televiziune al cărui coloborator era şi de unde încasa şi câteva mii de euro pe lună, mai scrie sursa citată.

Plângere la FIFA

În urma evenimentului de luni, PRO TV a dat un comuncat în care îşi exprimă regretul că "o comunitate uriaşă, cu ani de glorie şi care a contribuit la succesul românilor, a ajuns să fie reprezentată de singurul angajat care şi-a lovit un suporter în timpul unui joc oficial şi singurul manager general căruia patronul i-a retras dreptul de semnătură pentru antecedente cunoscute public".

"Întrucât PRO TV nu consideră că Mihai Stoica reprezintă Steaua Bucureşti, a luat decizia de a depune plângere împotriva managerului echipei. Plângerile vor ajunge la FRF şi la UEFA, organizatorul meciului Vardar - Steaua, marţi, 23 iulie, meci transmis în Romania în direct la PRO TV", mai arată sursa citată.

Steaua întâlneşte, marţi, de la ora 21.45, pe Vardar Skopje, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, meci transmis în direct de Pro TV. În tur, Steaua s-a impus cu scorul de 3-0.

Steaua este însoţită în Macedonia de trei agenţi ai firmei de pază SAS, deţinută de Kahlaoui Anis, cetăţean tunisian - acţionar majoritar 98,1%- şi Rahmani Mouine, cu aceeaşi cetăţenie. Societatea are sediul în sectorul 4 al Capitalei, este în prezent în faliment. Kahlaoui Anis este acţionar şi administrator în 62 de companii din Romania, unele intrate in insolvenţă.

După acest incident, Steaua a decis să interzică accesul tuturor reprezentanţilor mass-media la antrenamentul echipei.

UPDATE

Marţi dimineaţă, Mihai Stoica a fost audiat la un tribunal din Skopje pentru incidentele relatate de reporteri. El a pledat vinovat şi a fost amendat cu 25.000 de denari, aproximativ 400 de euro, urmând să suporte şi cheltuielile de judecată.