Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, împreună cu sucursala judeţeană a Băncii Naţionale a României, organizează Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti, ediţia 2010, în zilele de 9 şi 10 noiembrie.

Evenimentul urmăreşte, potrivit unui comunicat de presă, "îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere, în mediul universitar, a activităţii băncii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească, contribuind astfel la crearea şi consolidarea canalelor de comunicare necesare asigurării unei educaţii financiare adecvate la nivelul publicului larg".

Agenda evenimentelor e încărcată. În prima zi, Mircea Mureşan, consilier în cadrul Direcţiei Comunicare din BNR, va susţine de la ora 9.30 conferinţa "Repere din istoria BNR", urmată la 10.30 de mai multe prezentări pe teme economice. De la ora 13, directoarea BNR Bihor, Floare Floruţiu, va face o prezentare a sucursalei, iar de la 15.30 va avea loc un seminar interactiv în care studenţii vor pune întrebări, iar consilierul BNR Amalia Fugaru va răspunde. Toate evenimentele din prima zi vor avea loc la sediul BNR Bihor. Nu oricine poate participa la seminariile BNR, însă, ci doar studenţii merituoşi. Un grup de 25 de studenţi economişti au fost selectaţi în acest sens, în funcţie de notele pe care le-au obţinut.

Evenimentele din a doua zi vor avea loc în Aula Magna a Universităţii şi vor începe cu un seminar interactiv ţinut de Cristian Bichi, consilier BNR (ora 9).

De la 11.15, Marin Dinu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României şi decan al Facultăţii de Economie, va susţine conferinţa "Criza ca oportunitate de schimbare. Ce înţelegem? Cât rezolvăm? Cum ne implicăm?". La conferinţele de miercuri, pe lângă studenţii selectaţi, vor mai participa studenţii Şcolii doctorale de Economie.