Echipa naţională de futsal (fotbal în sală) tineret a României se află în aceste zile la Oradea, unde va disputa joi, de la ora 17, un meci amical în compania reprezentativei similare a Ungariei.

Jocul celor două reprezentative de tineret se înscrie într-un program de popularizare a acestui sport la graniţele celor două ţări, dar reprezintă şi un test util, de acumulare de experienţă internaţională, pentru ambele combatante.

Meciul este programat în Arena "Antonio Alexe", iar intrarea spectatorilor la sală va fi liber.

Partida dintre cele două selecţionate de tineret face parte dintr-o dublă amicală, primul joc fiind programat miercuri în Ungaria, la Berettyóújfalu.

De menţionat că un meci de futsal se desfăşoară pe durata a două reprize a câte 20 de minute (timp de joc efectiv), pauza fiind de 15 minute, iar schimbările sunt nelimitate.

Fiecare echipă este alcătuită din un portar şi patru jucători de câmp.

În ultimii ani şi în România, precum şi în alte ţări, fotbalul în sală a prins o tot mai mare amploare, ţara noastră având, de altfel, şi un campionat propriu. În Oradea însă, nu s-a înfiinţat încă o echipă de fotbal în sală care să fie înscrisă în competiţiile oficiale.