Curtea Cetăţii Oradea s-a umplut, sâmbătă seara, cu mii de orădeni dornici să ia parte la manifestările programate în cadrul unei noi ediţii a Zilelor Sfântului Ladislau în special la concertul uneia dintre cele mai de succes trupe maghiare, Republic.

Fanii n-au fost dezamăgiţi, muzicienii oferindu-le un concert pe cinste care a durat circa două ore şi a cuprins atât melodii mai noi cât şi hituri celebre lansate de această trupă de-a lungul anilor, precum "Szállj el kismadár", "67-es út", "Szeretni valakit valamiért" şi "Repül a bálna’".

La cele mai multe dintre melodii, invitaţii speciali ai serii au fost acompaniaţi şi de orădenii adunaţi în Cetate, care i-au chemat apoi de câteva ori pe membrii Republic la "bis".

Pe parcursul zilei manifestarea organizată de Asociaţia Sfântul Ladislau a cuprins o serie de alte evenimente, precum un concurs de gătit mâncăruri tradiţionale, precum şi jocuri medievale pentru copii, care s-au putut lupta cu săbii de lemn şi învăţa diverse meşteşuguri. Totuşi, din cauza căldurii, nu mulţi orădeni s-au încumetat să se expună mergând la activităţile care se ţineau în interiorul fortăreţei.

Aceştia sunt aşteptaţi, însă, şi duminică să viziteze târgul meşteşugăresc amenajat în curtea Cetăţii, să vadă un cort de tip iurtă din perioada descălecării, să vadă un spectacol de teatru stradal ("Întâmplarea Sfântului Ladislau cu vizirul Kun", ora 12), un concert pentru familii şi copii, unul cu cântece de epocă, precum şi degustare de bere artizanală (ora 19, Corpul L).

Invitata specială a serii, cea care va şi încheia Zilele Sfântului Ladislau, este celebra interpretă din Ungaria Koncz Zsuzsa, care ajunge din nou la Oradea după 12 ani.